8J7A2101.jpg

Kevätaurinko hemmotteli säteillään,  kisaprojekti oli saatu päätökseen ja edessä oli herkutteluhetkiä rakkaiden kanssa. Siinä Auroran fiiliksiä tässä Tomi Rehellin ottamassa kuvassa😁. Ihana ja ikimuistoinen viikonloppu Helsingissä oli kääntymässä loppua kohti ja mieli oli tyynen onnellinen siitä, että oli jälleen saanut itsensä lavakuntoon. Lauantain kisoissa sijoituskin oli hyvä; olin kahdeksas kovatasoisessa kisassa. Sunnuntaina sain lähinnä kisakokemusta, jota olin hakemassakin. Sijoituskaan ei ihan kuitenkaan sentään viimeinen ollut. Kunto oli sunnuntaina jo lauantaita pehmoisempi, mutta lavaesiintyminen oli ehkä jopa parempi ja rennompi kuin lauantaina. Kyllä se on niin, että jokainen kerta lavalla kehittää ja antaa itseluottamusta.

Näiden kisojen jälkeen on kuitenkin ollut jotenkin tyhjä olo, ei oikein ole osannut olla täysin tyytyväinen, mikä on ihan älytöntä. Tämän enempää ei Auroran kropalta voinut vaatia ja olin kyllä hyvässä kondiksessa. Tuollaiset ajatukset kertonevat siitä, että nyt tarvitsee mieli ja kroppa lepoa ja irtioton kaikesta suorittamisesta. Tällä hetkellä kisoista on kolme viikkoa ja takana on kaksi treeniviikkoa sekä yksi taukoviikko, toinen taukoviikko vielä edessä. Nyt jo olen armollisempi itselleni ja huomaan jo myhäileväni tyytyväisempänä kisassa otetuille kuville. Olen aiemminkin kirjoitellut siitä, että tämä kisojen jälkeinen ajanjakso on aika haastava. Toisaalta saa ottaa rennosti ja herkutellakin - pitääkin herkutella ja nautiskella. Silti Auroran päässä kalorilaskuri ja dieettimörkö ei hiljene - tosin se ei liene mikään ihme. Onneksi lukiolaismuruni tavan takaa muistuttaa, että minä EN ole dieetillä vaan saan syödä ihan vapaasti. Toki kontolliauroraakin tarvitaan, sillä elimistölle on parempi antaa painon nousta maltillisesti. Olen mielestäni onnistunut oikein hyvin; nautiskellut paljon ja vapaasti juuri sopivassa määrin. Mahtavinta on ollut saada rajattomat määrät kasviksia, hedelmiä, kaurapuuroa ja tuoretta leipää ruokavalioonsa. Oi nam! Olen niin fiiliksissä, kun pääsen temmeltämään ruokakauppaan!

Kokkausmania ei siis hävinnyt kisojen myötä, vaan lisääntyy entisestään. Janoan oppia lisää ja kokeilla uusia juttuja ja niitäkin ruoka-aineita, jotka Auroran suun ovat aina saaneet mutruun. Punajuuresta ja tomaatista on ollut näköhavaintoja Auroran jääkaapissa ja toden totta jopa lautasella asti! Olen aina inhonnut sitä, että pakotetaan väkisin syömään jotakin ruoka-ainetta. Pakottaminen harvoin synnyttää rakkauden mitään asiaa kohtaan. Hellävarainen kannustaminen maistamiseen on sitten ihan eri asia, kielteinen vastaus kuitenkin hyväksyen! Olen pienestä pitäen ollut aika epäileväinen uusien makujen suhteen ja vasta aikuisiällä olen hiljakseen oppinut hyväksymään ruokavaliooni uusia kavereita - erityisesti kasvispuolelta. Mitä ruokavaliooni tällä hetkellä tulee, pyrin jälleen syömään niin puhtaasti, kuin mahdollista ja yhä laajemmin käyttämään luomutuotteita. Muuten aion tällä offkaudella syödä hieman rennommin kuin aiemmilla. Pidän painon kuitenkin maltillisissa lukemissa, että seuraavasta dieetistä ei tule ihan kohtuuton. Treeniohjelmassa pääpaino on jaloissa ja selässä. Jotenkin Auroran pitäisi saada jalat tiiviimmäksi lisääntyneistä kalorimääristä huolimatta.  Siihen tavoitteeseen yritän päästä entistä kovemmalla jalkatreenillä; lisää lihasta ja sitä kautta tehokkaampaa rasvanpolttoakin. Aloitan myös kreatiinin käytön, tähän asti olenkin treenaillut aikas lailla kaurapuuron voimalla. Kreatiinilla on taipumus turvottaa, mutta se tutkitusti lisää myös treenitehoja ja lihaskasvua - joten ehkäpä sitä kuuriluontoisesti voisi testata. Saas nähdä, mitä kroppa tykkää...Tavoitteena olisi myös nostaa kalorit reilusti plussalle eli 2700 kcal tai enemmän. Aurora ottaa nyt sellaisen kehonrakentaja-asenteen ja hyväksyy hieman runsaamman olomuotonsa. Se on sitä paitsi edellytys seuraavan dieetin onnistumiselle. Vielä olisi viikko aikaa keksiä uusia kujeita alkavalle treenikaudelle. Siitä tulee huippukivaa ja motivaatio on korkealla. Siksipä tiedän, että ensi vuonnakin Kultsa kutsuu Auroraa. Haaveet EM- kisoista tikittävät takaraivossa, mutta kaiken teen aina terveys etusijalla. Näihin kisoihin Auroran kroppa antoi kaikkensa ja nyt on sen aika saada levätä. Joten iltapuuro ja suloiset yöunet kutsuvat pian Auroraa. Seuraavasta kisakaudesta tulee kyllä kiintoisa ja jännityksellä odotan, millaista kehitystä saan aikaiseksi. On niin hienoa, että saan blogini kautta tämänkin matkan teidän kanssanne jakaa💜!

Lämmin kiitos teille kaikille, jotka kuluneen kisakauden aikana kanssani kuljitte! Erityiskiitos tietenkin rakas perheeni ja ystäväni; te olette minun aarteeni ja voimavarani💕. Kiitos Katri Apiolalle (Studio RK) hiusteni hellimisestä ja Marija Kivimäelle (Privacy Nails)  ripsien ja kynsien laitosta! Kisalookin minulle loihti Sanna Raunio (Sahara Beauty and Design) ja rusketuksesta vastasi Nina Tanner. Suurkiitos kuuluu myös valmentajilleni Riitta Koukkari ja Janka Lehikoinen sekä Ville Loihuranta & Team Power Gym. Monien ihanien ihmisten kannustus tsemppaa minua eteenpäin ja siksi toivoisin pystyväni omalta osaltani myös tsemppaamaan muita heidän projekteissaan. Iloisella mielellä pienistäkin asioista nauttien ja elämästä rakasta Jeesusta kiittäen. Siinä parhaat ainekset Auroran arkeen💖.

Toukokuisin terveisin, Aurora