IMG-20180806-WA0000.jpg

Oi miten onkaan ollut ihana kesä ja loma! Nyt on kyllä akut niin täyteen ladattu, että pitäisi hetki riittää Aurorassa virtaa. Kunpa vaan muistaisi olla haalimatta taas kalenteriaan täyteen ja yrittäisi olla puuhaamatta koko ajan jotakin. Taannoisen kesäflunssani aikaan sain lukiolaismurultani (=entinen teinimuru) jatkuvaa noottia siitä, että en pysynyt paikallaan. Maltoin toki ottaa päiväunet, niitähän rakastan, mutta sitten mentiin sata lasissa. Ravintovalmentajani Riitta Koukkari muistutti viime talvena duracell-Auroraa, että jatkuva vireystila on valheellinen illuusio - kroppa tarvitsee ihan oikeasti ainakin 7 tuntia unta ja aitoja pysähtymisen hetkiä päivän mittaan. Flunssan ja treenitauon myötä huomasin kroppani olevan minua viisaampi; 1,5 viikkoa taukoa antoi uuden ilon treeniin ja painoennätykset paukkuivat. Olisiko Aurora sittenkin vetänyt itsensä liian tiukille? Nytpäs olenkin sitten ollut ihan pitelemätön ja ei meinaa salilla nahoissaan pysyä, kun on niin kivaa💪💪. Painokin on asettunut ihan hyviin lukemiin, 65-67kg. Ei huolta siis. Vuosi sitten elelin offkauteni paljon tiukkapipoisemmin, mutta olen tänä kesänä huomannut kroppani vaativan yhden vapaasyöntipäivän viikkoon. Ja se ei tosiaankaan ole mikään mässypäivä, mutta erilaista safkaa kuin muina päivinä ja vapaammin kaikista lähteistä, kokonaiskalorimäärän kuitenkin pysyessä samana - siis viikkotasolla. Toki Aurora on aika kurinalainen tässäkin ja juurikin lukiolaismuruni huomautti, että kalorilaskuri vilisee silmissäni vapauden huumasta huolimatta.On muuten jännä juttu, kuinka entisen herkkupossun mieliteot ovat muuttuneet; suurin sokeriherkkuni on vaniljajäätelö ja kakut eivät enää huudakaan nimeäni😉😎. Väkevän jauhoiset salmiakkikarkit tosin joskus kuiskailevat kutsuvasti...

Kesäloman alkaessa puhdistin ruokavaliotani aika laajasti. Siirryin luomutuotteisiin niin pitkälti kuin mahdollista, yritän ostaa lisäaineetonta ja valitsen kotimaisia tuotteita. Teen leivästä lähtien mahdollisimman paljon itse ja yritän löytää korvaavia vaihtoehtoja lisäainepommien sijaan. Rahka on aika monikäyttöinen kaveri, siitä saa hyvää levitettä ja banaanirahka on suuri herkkuni tällä hetkellä. Maitotuotteiden kokonaismäärä täytyy toki pitää kohtuullisena ja käytänkin siksi paljon myös kaura- ja mantelipohjaisia tuotteita. Nämä muutokset ovat tapahtuneet helposti ja lisäainetutka on automaattiohjauksella. Ihan uskomatonta, mikä määrä ylimääräistä kamaa ruokiin laitetaan. Lopputulos on terveelliseltä vaikuttava, helppo ottaa mukaan ja usein aika kalliskin siihen nähden, kuinka vähän oikea ravintoarvo on. Joskus on silti kiitollinen valmissafkasta, kun nälkä iskee reissun päällä. Voin muuten kertoa, että nälkä iskee aika usein meikäläisellä. Ihmettelenpä, millä muut ihmiset oikein tulevat toimeen, kun syövät niin vähän ja harvakseltaan😹. Äitini kunnia-asia on aina ollut, että kaapissa on kunnon ruokaa riittävästi. Siksipä minunkin suurin huoleni on, että on reissussakin riittävästi evästä mukana - siis sellaista, mistä Auroran nälkä lähtee. Tällä hetkellä kalorimääräni on n.2600kcal; hieman enemmän, kuin kulutan ja sen on tarkoitus muokkautua lihakseksi, kun sen oikeista lähteistä ammennan. Niin se luomuelämä ja sen vaikutukset? En ole ainakaan vielä köyhäintaloon luomuruuan hinnan vuoksi joutunut ja kroppani on kiinteämmän oloinen, se siis vaikuttaa aineenvaihduntaan jollain tavalla. Vaikutukset tosin näkyvät vasta ajan myötä, mutta nämä ovat tällä hetkellä fiilikset - että oli hyvä ratkaisu siis😁. Vaan sanoohan sen järkikin, että ei se elimistö niistä keinotekoisista aineista johtuen ainakaan paremmin voi. Testaapa itse💜. 

Ihan tiukkapipoiseksi ei Aurora sentään ole muuttunut, onneksi. Ihan huippua on kerääntyä yhteen rakkaiden ja ystävien kanssa ja nauttia suurenmoisista herkuista! Se on hemmottelua parhaimmillaan ja hemmotellakin pitää ihmisen itseään. Kuvassa on muuten yhden hemmotteluhetken tulos; ihana sponsorini Katri Apiola Glohair Satamakadulta loihti kutrini jälleen uuteen uskoon. Ja laittoi vielä Argan Care-tehohoidonkin taltuttamaan tämän luonnonkiharan pörrykän. Se on luksusta arkeen sekin. Olen siis valmis, antaa arjen tulla! Hyvällä fiiliksellä ja monilla halauksilla siitä selviää😎. Lukiolaismuruni - anna äidille haliiii...tai jos ainakin saisin pörröisen kissahalin💖?

Kesärutistuksin, Aurora